Carnaval in Paplippelland 2023: één groot feest!

22-02-2023 | Hoezo, wennen aan vijf dagen lang carnaval vieren? Daar was in Keldonk helemaal niets van te merken. Onder aanvoering van Prins Stefan d’n Urste en Prinses Mijke vierde heel Keldonk, Carnaval als vanouds!


Schoolcarnaval met optocht voor de jeugd!

In samenwerking met de Antoniusschool luidde de Paplippels met alle Keldonkse jeugd de carnaval in. Beginnend met een mooie Kinderoptocht door de Keldonkse straten gevolgd door een gezellige ochtend in de Pappot waarin werd gehost, gedanst, gespeeld en vooral genoten. Waar ook schooldirecteur en tevens Prins Leon d’n Urste van C.V. de Kuussegatters en een bus vol gevolg nog een bezoek bracht een onze jeugd.


’t Pilske Veuraf smaakt naar nog meer!

Want wie er afgelopen vrijdag bij was, hoopt dat een evenement (want dat is het) als deze nooit meer verdwijnt. De hele zaal ging los bij een epische avond georganiseerd door Ouwe Meuk. Aan boord van de Loveboat, onder begeleiding van gastvrouwen Sandy Rombouts en Maaike Widdershoven, reisden alle opvarenden af naar Italië. Aldaar aangekomen kwam niemand minder dan ‘mafiabaas’ Ben Cramer aan dek. In een decor dat volledig aansloot op het thema werden de ruim 300 aanwezigen getrakteerd op een weergaloze zangvoorstelling. Een ongelooflijk gezellige eerste avond van een onvergetelijke carnaval.


Kortere optocht, maar minstens net zo mooi!

Na selectiever beleid in de toelating van (zuip- en herrie)wagens uit dorpen verder van ons Paplippelland vandaan bleef een ietwat kortere, maar eigenlijk nog mooiere optocht over. De weergoden waren ons goed gezind en het publiek kon genieten van een mooie variatie aan loopgroepen en jeugdwagens.

Van de wagens uit Keldonk sleepten De Druktemakers de hoofprijs in de wacht, waar DGE uit Errup de prijs voor de mooiste buitendorpse wagen pakte. Van de grote groepen t/m groep 8 won Groep 7 van de Antoniusschool. En de prijs onder de kleine groep volwassenen (2-5 pers.) ging naar De handtas(telijke) vrouwtjes. Met de prijs die onder de groep groot volwassenen (6 of meer) ging de vriendengroep van het Prinsenpaar aan de haal. Onder het mom ‘Dansen mi Jansen’ trokken zij door de Keldonkse straten.


Babbelmorgen was jaren niet zo mooi!

Niet omdat andere jaren niet mooi waren. Maar juist omdat deze editie alles had wat je maar kon wensen. Er werd gelachen, gezongen, gefeest en ja ook een (geluks)traantje gelaten. Een bomvol programma. Met een geweldige buut van tonprater Freddy van den Elzen. Die zijn ervaring (lees frustraties) in 40-jaar als schoolmeester met de zaal deelde. Buurtschap ’t Achtereind met het Prinsenlied van zanger Kafke. De Roast van ex-adjudantenpaar en nu dus loebassen Geert en Ine Kuijpers. De uitreiking van de verdienstelijke Paplippel aan Mike van den Biggelaar en mooie optredens van de dansgardes. Maar niet te vergeten ook de Orange Army met Carin Claassens en Sarina van den Elsen die op ludieke wijze Keldonkse bekendheden onder de aandacht brachten of juist op de hak namen. Om maar te zwijgen over het mooie optreden van de vrienden van Prins Stefan d’n Urste. Onder begeleiding van Bende Bède Band werd het een gigantisch gezellige zondag. Met als kers op de toch al heerlijke taart, het verrassingsoptreden van Iris en Xavi, kinderen van het Prinsenpaar. Dit prachtige moment was een mooie afsluiter van het programma. Waarna nog enkele uren lang de dansvloer vol heeft gestaan.


Extra dolle Maandag

Over die dansvloer gesproken. Die leek maandag wel de hele zaal te beslaan. Want niemand, maar dan ook niemand stond stil op de Extra Dolle Maandag. Waar overdag iedereen de vleugels uitslaat, en bijvoorbeeld naar de optocht bij onze buren in Empeldonk gaat, keert alle jeugd (of ouderen die zich daar ook tot geroepen voelen) terug naar Keldonk. Daar stond een scala aan internationale artiesten op het podium. Waaronder de uit America overgekomen band Rowwen Hèze. Waarbij Prins Stefan, intussen incognito gekleed, als een ware Jack Poels zijn opkomstnummer ‘Verloate’ ten gehore bracht. En niet te vergeten de guilty pleasure ‘jongens’-band van Prinses Mijke. Die een geweldige verrassingsact middels het lied Everybody in petto hadden. Spandoeken werden getoond en veel ondergoed vloog het podium op. Ondertussen maakte de, door Joey Brood alias DjayB warm gemaakt zaal, zich gereed voor de climax van de avond. De DJ-act van The Allstarz. En of het los ging. Het dak ging er bijna letterlijk af! De honderden aanwezigen konden als vanouds lekker los op alle stijlen muziek!


Kindermatinee & Kick Out Party

Dinsdag is traditiegetrouw de dag waar onze jongste jeugd centraal staat. En dat hebben we geweten. Kinderen uit Keldonk of met ook maar een beetje Paplippelgenen in het bloed wisten de weg naar de Pappot te vinden. Aldaar werd genoten van dans, muziek, diverse spelen en heel veel lekker eten en drinken. Terwijl de kinderen vermaakt werden door de clown, genoten de vele aanwezige ouders en overgrootouders van al het klein grut wat rond kroop, rende of hoste. En werd nagepraat over hoe men de afgelopen carnavalsdagen beleefd heeft.

Om vervolgens nog het laatste beetje energie wat over was op de dansvloer te gooien. Zanger Marco kreeg dit met louter Hollandse feesthits prima voor elkaar. Gevolgd door Buurtvereniging ’t Achtereind, die voor de laatste maal het Prinsenlied ten gehore brachten. Cremers & Vergucht met het nieuwe Paplippellied en de kinderen (Iris en Xavi) van het trotse Prinsenpaar. Na prachtige afscheid- en dankwoorden door achtereenvolgens voorzitter Jan Bouwe, Prins Stefan d’n Urste en Prinses Mijke, Jeugdprins Daan en Jeugdprinses Ise, Adjudant Jochem en Hofdame Emma. Woorden die slechts een gedeelte van deze prachtige carnaval kunnen omvatten. Want carnaval moet je beleven. En dat beleef je het best, in ons mooie Paplippelland! 

Meer Foto´s op de Foto pagina in de loop van deze week!   Foto's